A Pranohet Namazi Nese Falet Jo Ne Drejtim Te Qabes?Po Nese Nuk E Di Drejtimin?

A Pranohet Namazi Nese Falet Jo Ne Drejtim Te Qabes?Po Nese Nuk E Di Drejtimin?

A Pranohet Namazi Nese Falet Jo Ne Drejtim Te Qabes?Po Nese Nuk E Di Drejtimin? Vendimi për namazin i cili gabimisht është falur jo në drejtim të Qabesë

Nëse falet jo në drejtim të Qabesë, për shkak të mjegullës apo diçka tjetër, pas përpjekjes dhe hulumtimit (që t’ia qëllojë), namazi i tij është i vlefshëm dhe ai s’ka nevojë ta përsërisë atë.

Nëse gjatë faljes, vjen dikush i besueshëm dhe i tregon për drejtimin e saktë të Qabesë, atëherë ai duhet menjëherë të kthehet drejt saj, dhe namazi i tij është i vlefshëm.

Shkeputur nga libri “Forma e namazit”
MUHAMED NASIRUDDIN EL-ALBANI

Lajme