Ѕëmundја e rëndë e la të раralizuar, 2-vjeçari arrin të eсë рërѕëri (VIDEO)

Ѕëmundја e rëndë e la të раralizuar, 2-vjeçari arrin të eсë рërѕëri (VIDEO)

Një djalë 2-vjeçar është duke lu ftuar me një së mundje e cila e la të pa ralizuar. Pas kalvarit të gjatë të terapive dhe mjekimeve 2-vjeçari ka mundur të fitojë aft ësinë e tij për të ecur përsëri.

Ai u dia gnos tifikua me një çrregullim neurologjik që prek nervat e pa lcës kurrizore. Prindërit e tij Dustin Bridgeman dhe Sarah Newell nga New Castle, Pennsylvania, në një intervistë të dhënë për mediat angleze thane se ai para se të së murej lëv izte si të gjithë fëmijët e tjerë, megjithatë po ank ohej për një ms ukul në shpinë.

Një ditë pas vizitave të zhvilluara në spital vogëlushi nuk mund të ngr ihej në këmbë ose të lëvizte krahët. Ai moment ka qenë një tmerr për prindërit kur kuptuan se djali i tyre nuk po ecte më. “Do të duhet ta them se nga e gjithë jeta ime kjo është hera e parë kur unë u ndjeva e hum bur. Të dy ne, ishim të hum bur. Nuk dinim çfarë të bënim.”- tha i ati i tij.

Alaric mori trajtime ste roide dhe pla zmatike gjithashtu filloi dhe terapinë fizike.

“Mjekët thanë se ata nuk mund të jepnin një përgjigje nëse ai do të ecte apo jo dhe [nuk] do të thoshte se ai do të para lizohej pjesën tjetër të jetës së tij.“- shton i ati. Bridgeman tha se tera pia fizike ishte një sfi dë në fillim, por çdo ditë, pak nga pak, Alaric përmirësohej

Lajme