“NATO Na E Hodhi Nga Lartë, Na Morën Kosovën Tonë, Por Qëllimi I Tyre Ishte Ky…”

“NATO Na E Hodhi Nga Lartë, Na Morën Kosovën Tonë, Por Qëllimi I Tyre Ishte Ky…”

Serbia sa e sa herë kujton su lmet ajrore të natës që detyruan Beogradin të tërheqë trupat e saj nga Kosova dhe ti japë fund kon fliktit që mori mijëra j etë njerëzish.

Një sirenë u dëgjua në orën 7.45 minuta, pikërisht në kohën kur nisën sul met ajrore më 24 mars 1999, dhe në një ekran të madh u shfaqën pamje nga sul met.

Presidenti serb, Aleksandër Vuçiç tha se atë kohë ata ishin të vetëm përballë NATO-s. “Në ishim të vetëm përballë fuqisë më të madhe ushtarake në botë, koalicionit të të pasurve dhe të fuqishmëve, përballë 22 mijë tonëve bo mba dhe ra keta dhe përballë qëllimit të tyre të dukshëm; të na mundnin dhe të na poshtëronin ne dhe t’ia jepnin një pjesë të territorit tonë, dikujt tjetër”, tha ai.

Millosheviçi i urdhëroi trupat e tij të dilnin nga Kosova më 10 qershor 1999. Forcat e NATO-s morën në shënjestër me dhjetëra objektiva ushtarake por edhe infrastrukturën si ura, hekurudha dhe rrjetin energjetik. Numri i vikt imave civile, zyrtarisht nuk është përllogaritur asnjëherë dhe varion nga 500 sipas “Human Rights Watch”, e deri në 2500 sipas zyrtarëve serbë”.

Lajme