Rexhep Tajip Erdogan, Sa E Vlerësoni preidentin Nga 1 Deri Në 10

Rexhep Tajip Erdogan, Sa E Vlerësoni preidentin Nga 1 Deri Në 10

Në zgjedhjet e vitit 1994 si kandidat i Partisë Isl.amike të Mirëqenies, ai u zgjodh Kryetar i Bashkisë së Stambollit.

Më vonë ai u hoq nga pozicioni i tij, u ndalua nga zyra politike dhe u bu/rgos për katër muaj për nxitje të urr/ejtjes fetare, për shkak të recitimit të një poezie nga Ziya Gökalp. [9] [10] Erdogan më pas braktisi politikën hapur isl.amike, duke krijuar AKP-në e moderuar kons.ervatore në 2001, të cilën ai e çoi në një fitore të madhe në 2002. Me Erdo landsan ende teknikisht të ndaluar për të mbajtur zyrën, bashkëthemeluesi i AKP-së, Abdullah Gül, në vend u bë Kryeministër , dhe më vonë anuloi ndalimin politik të Erdoganit. / Hap Pamjet Ekskluzive pasi ta tejkalosh marketingun

Pasi fitoi një zgjedhje shtesë në Siirt në 2003, Erdo replacedan zëvendësoi Gul si Kryeministër, me Gül në vend që të bëhej kandidati i AKP për presidencën. [11] Erdoğan udhëhoqi AKP në dy fitore të tjera zgjedhore në 2007 dhe 2011, përpara se të zgjidhej President në 2014 dhe të rizgjidhej në 2018. /

Lajme