Vuçiq alarmon serbët: Në vitin 2100 serbët do të jetë dy herë më pak se shqiptarët…

Vuçiq alarmon serbët: Në vitin 2100 serbët do të jetë dy herë më pak se shqiptarët…

Sot në Ballkan, jetojnë 7.46 milion serbë, dhe rreth 4.7 milionë shqiptarë, tha Vuçiç, duke shtuar se Serbia ka një rritje negative natyrale dhe shqiptarët kanë një pozicion pozitiv.

Nëse diçka nuk ndryshon, sipas OKB-së, në vitin 2100 serbët do të jetë dy herë më pak se shqiptarët.

Sipas vlerësimeve të një raporti tëOKB-së i viti 2015, numëri i serbëve do të bie në 6.230.000, ndërsa shqiptarët në vitin 2050 do të rriten për 1.920.000 banor më shumë, rreth 6 milionë.

Në vitin 2100 do të jenë 9.64 milionë shqiptarë ndërsa serbët rreth 4.327 milion.

Vuçiq ka theksuar se për të arritur rezultatet pozitive në rritjen e nataliteti, në Serbi duhet të lindin 3.2 fëmijë, përndryshe ne do të kemi pak shanse për të folur në lidhje me mbijetesën ton.

Lajme