Vajza I Dhuron Babait Veshkën Pa E Ditur Ai Fare,Por Kur Ajo E Kupton Se Qfare

Vajza I Dhuron Babait Veshkën Pa E Ditur Ai Fare,Por Kur Ajo E Kupton Se Qfare

Imagjinoni veten nëse do të keni nevojë për një op.er.acio.n që u shpëton jetën. Keni nevojë për një or.g.an në trupin tuaj, dhe për fat të mirë e merrni atë në kohë. Ju jeni të lehtësuar dhe mirënjohës për mundësinë për të jetuar një ditë të vetme më shumë falë bujarisë së një shoku apo një të afërmi. Tani, mendojeni sikur do.na.to.ri të jetë anonim. Pyesni veten se kush janë ata dhe ju luteni për mirëqenien e tyre të përjetshme.Mohammed Ismail Ashour Al-Saigh, nga Arabia Saudite, u bekua me mundësinë për të përfituar nga një dh.ur.ues i veshkave pasi ai v.u.ajti nga një së.m.un.dje e rë.n.dë e tyre. Para këtij op.er.acio.ni jetësor, Al-Saigh nuk kishte idenë më të vogël se identiteti i dhu.r.ue.sit modestia dhe mirësia e tij e kishin çuar në shpëtimin e jetës së tij.

Për tre vjet vajza e tij Ëala kishte vështruar në a.n.kth shëndetin e babait të saj që zbehej në mënyrë dr.am.ati.ke. Kështu, vendimet e saj arritën deri në pikën kur ajo vendosi për tr.ans.plan.ti.m të veshkave për shpëtimin e jetës së saj.Ndërkohë që Al-Saigh po merrte pjesë në një takim, Ëala hyri fshehurazi në raportet e tij mjekësore. Një analizë e mëvonshme mjekësore zbuloi se ajo kishte mundësi të mira të ja falte veshëkn për tr.an.sp.lant, pasi që or.ga.net përputheshin mirë.Familja ur.dh.ëroi ur.gje.nti.sht në qytetin Tabuk nga Dhiba, ku ata jetonin. Al-Saigh u tha thjesht se kishte lajme të mira dhe, Ëala njëzet e tre vjeçare vazhdoi të ruante heshtjen e saj.

Ndërsa Al-Saigh rifitoi vetëdijen në s.pit.al, ai e kuptoi shpejt se kishte një tjetër pacient në shtrat pranë tij, e ajo ishte Ëala. Pastaj e kuptoi se do.na.t.ori mis.te.ri.oz nuk ishte askush tjetër përveç vajzës së tij të dashur.

Edhe në gjendjen e saj Ëala ishte e bindur se gjesti i saj nuk ishte asgjë krahasuar me sa.k.ri.fic.at që kishte bërë bërë babai i saj për të. Duke rikujtuar atë takim, Ëala i tha babait të saj: “Është koha që të paguajmë për të gjitha gjërat e mira që ke bërë për mua. Ju na keni rritur si duhet, na keni ndërtuar një shtëpi të bukur për ne dhe na keni mbrojtur me jetën tuaj “.Ëala shtoi se ajo pa lot që dilnin nga sytë e babait të saj mirënjohës, “Unë jam jasht.ëzak.onisht i lumtur që veshka ime i përshtatet babait tim dhe se unë ia kam dhuruar atij”, tha ajo.

Lajme