Thaçi nga Haga i drejtohet me letër popullit të Kosovës!….

Thaçi nga Haga i drejtohet me letër popullit të Kosovës!….

I nderuari populli im i dashur!

Unë biri yt Hashim Thaçi, po të drejtohem në këto momente vendimtare për Kosovën, pengone zgjedhjen e Albin Kurtit për kryeministër.

Siç e dini unë si i ri, u përfshiva në aktivitetin më madhor të çlirimit të atdheut dhe për këtë jam krenar.

Nga kjo rrugë nuk u ndala për asnjë moment, sepse unë kisha një vizion që deri në frymën e fundit të luftoi për çlirimin e Kosovës, nga okupimi dhe fashizmi serb.

Unë isha i ri për nga mosha dhe në fillim isha fund e krye kundër lëvizjes paqësore të ish presidentit Rugova.

Nuk e mohoj e kam luftuar Rugovën me të gjitha mjetet, sepse isha edukuar me një ideologji që duke u vetëdijësuar, e vërejta se isha plotësisht në anën e kundërt të historisë.

Ju e dini po ashtu që unë me ish presidentin Rugova i afruam qëndrimet dhe në fund u pajtuam për gjërat madhore.

Shprehu keqardhje që e pata akuzuar si tradhti, shkuarjen e tij te krimineli Milosevic në Beograd.

Unë në karrierën time politike e trashëgova Rugovën në postin e presidentit të Kosovës.

Nuk më dhimset djersa që kam derdhur për Kosovën, sepse çlirimin nga pushtuesit serb e kishim një ëndërr, që shumë breza tonë e kanë paguar me jetë.

Më kuptoni se jemi një vend në tranzicion, prandaj vështirësitë duhet kuptuar edhe me mirëkuptim.

Të kthehemi në retrospektivë para lufte dhe të shikojmë ku jemi sot. Ndryshimi është si nata me ditën, por ne duhet të jemi optimist dhe të shikojmë përpara.

Jam po ashtu i vetëdijshëm se kemi pasur korrupcion dhe keqpërdorime, po më besoni se me të gjitha forcat e mia i kam luftuar këto dukuri.

U bë si u bë, unë sot jam pa fuqi politike dhe ndodhem në Hagë, po me mendje jam në Kosovë te populli im, për të cilin aq shumë kam sakrifikuar.

Lajme