Duke paralajmëruar për kandil deti helmues të busullës, popullsia e të cilit po rritet për shkak të ndryshimeve klimatike në Dardanele, Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu tha: “Kur bie në kontakt, nuk duhet të ndërhyhet kurrë me ujin. Duhet të lahet me uthull ose me amoniak”, tha ai. Duke vënë në dukje se kandili i busullës nuk u pa në detin Marmara 20 vjet më parë, Türkoğlu deklaroi se kjo specie kishte një shans të shumohej në detin Marmara kur temperatura e ujit u rrit me 2 gradë dhe se zona duhet të lahet me uthull ose amoniak në rast kontakti.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page