Poli i Veriut përbëhet nga Rrethi Arktik që mbulon një sipërfaqe kontinentale, gjë që e bën kërkimin pak më të lehtë; Me gjithë atë akull, borë dhe kushte të ftohta, ata mbajnë disa sekrete dhe surpriza interesante.
Nuk dihet shumë për këto kapele polare të akullta, përveç faktit se drejtimi i tyre magnetik është krejtësisht unik dhe temperatura mesatare e tyre është nën zero.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.