Ka përfunduar prodhimi prototip i mjetit të parë detar të armatosur pa pilot të Turqisë, i cili filloi të prodhohej në Antalia në përfundim të studimeve të kërkimit dhe zhvillimit të nisur nga ARES Shipyard dhe Meteksan Defense rreth tre vjet më parë. SIDA, e cila nisi udhëtimet e saj të eksperiencës në ujërat blu duke u nisur në det, u pa nga ekipi i AA.
Tërheq vëmendjen me aftësitë e saj superiore. SIDA, e cila është planifikuar të japë një kontribut të madh në fuqinë detare të Turqisë, ka një rreze lundrimi prej 400 kilometrash, një shpejtësi prej 65 kilometrash në orë.
Duke theksuar se mjeti do të vihet në përdorim pasi të ketë përfunduar lëshimet e raketave, Alanç u shpreh se prioritet janë forcat turke të sigurisë dhe se do të nisin eksportet drejt vendeve mike dhe aleate në përputhje me lejet e dhëna nga Ministria e Mbrojtjes Kombëtare.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.