Anija e parë fluturuese me hidrogjen në botë, me energji të pastër do të ulet në Dubai. Nisja botërore e “The Jet”, e cila mund të lëvizë 80 centimetra mbi sipërfaqen e ujit, është planifikuar për vitin 2023.
Është njoftuar se nisja e anijes së parë fluturuese në botë me energji të pastër me energji hidrogjeni, e zhvilluar nga THE JET Zero Emission, një startup me bazë në Zvicër, do të mbahet në Dubai. Si pjesë e marrëveshjes së nënshkruar me kompaninë Zenith Marine Services me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe, “The Jet” do të prodhohet dhe do të vihet në përdorim në Dubai. Anija fluturuese e teknologjisë moderne, e cila mund të lëvizë 80 centimetra mbi sipërfaqen e ujit dhe të arrijë një shpejtësi prej 75 kilometrash, do të ketë një kapacitet prej 8 deri në 12 pasagjerë. “The Jet”, i cili ka dy qeliza karburanti dhe është paralajmëruar se ofron komoditet me ajër të kondicionuar, u regjistrua si varka e parë në fushën e saj që premton udhëtime pa zhurmë dhe pa valë.


By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.