Mundësia që të goditesh nga një rrufe në një ditë me shi është 1 në 12 mijë. Mesatarisht 500 persona në vit goditen nga rrufeja, ndërsa 90 për qind e tyre mbijetojnë.
Por, çfarë përjeton një person që goditet nga rrufeja?Rrufeja është në të vërtetë një shkarkesë elektrike me shpejtësinë e dritës dhe një fuqi prej 300 kilovolt, pothuajse sa ajo e një reaktori bërthamor.
Kur një rrufe godet tokën, ajo lë një gjurmë plazme që ndriçon qiellin. Praktikisht ajo që shohim ne është një zigzag drite.
Flokët dhe rrobat mund të marrin flakë. Nëse personi i goditur ka në trup objekte metalike si varëse apo piercing, rryma kalon në to duke i tejnxehur. Kjo mund të shkaktojë djegien e lëkurës. Nëse rryma shkon deri në fund të këmbëve, mund të çajë edhe këpucët.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page