Akullnajat e Antarktidës janë një varg i madh malor në skajet e tokës, i njohur si “Xhebel el-Kaf” (جبل قاف) në traditën islame dhe në kulturat iraniane. Gjithashtu, shumë mitologji dhe religjione të ndryshme besojnë në ekzistencën e maleve ekstreme të tokës, të cilat ishin të mbuluara me akull të madh dhe të pabanuar nga njerëzit, për shkak të temperaturave të ulëta atmosferike që kalonin -80 gradë Celsius dhe nuk mund t’i kalonin ato. Ky është një mal legjendar në mitologjinë popullore të Lindjes së Mesme. Në traditën islame, mali Kaf thuhet se është vendndodhja e shumicës së xhindëve, të cilët përpiqen të ngjiten në qiejt e lartë, por ata nuk munden nga Kupola Qiellore, e bërë nga smeraldi i ndritshëm nga Zoti dhe e mbrojtur nga engjëjt. Allahu e di më së miri

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.