Shpërthimi kataklizmik i tornados me katër shtete të së premtes mbrëma na kujton cenueshmërinë e vendit tonë ndaj tornadove dhe sesi kërcënimi i këtyre stuhive shkatërruese duket në mënyrë kërcënuese reale mbi dy të tretat lindore të Shteteve të Bashkuara gjatë çdo stine të vitit.

Ne nuk jemi vetëm, pasi tornadot ndodhin edhe në pjesë të tjera të botës. Por me shifra të mëdha (rreth 1200 mesatarisht në vit), Shtetet e Bashkuara kanë nderin e dyshimtë të banimit në krye të listës.

Natyrisht, shtrirja e gjerë e vendit tonë luan një rol të rëndësishëm – më shumë zonë është e barabartë me më shumë mundësi. Por është gjeografia dhe përballja jonë në kontinent që siguron karburantin për rritjen e rrezikut. Çfarë i bën Shtetet e Bashkuara kaq të veçanta? per me teper shiko videon me posht

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.