Kafka, e cila u gjet gjatë gërmimeve në Aşıklı Höyük, një vendbanim 10 mijë vjeçar në rajonin e Kapadokisë, dhe thuhet se i është nënshtruar operacionit të parë të trurit në histori, është ekspozuar në Muzeun Kombëtar të Shkencës dhe Industrisë Azmi. në Aksaray. Kafka në ekspozitë, e cila përfshin edhe materialet mjekësore të përdorura në operacione, tërheq vëmendjen. Drejtori i muzeut Mustafa Fırat Gül tha: “Ne shohim se operacioni në tru ose ndërhyrja në kafkë, që mendohet se është bërë veçanërisht për faraonët në Egjipt, është bërë në Aşıklı Höyük shumë më herët.” shiko pamjet me posht

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.