Hoxha Muharrem Ismaili nga Maqedonia u patë bë top temë nëpër media kur kishte cituar një hadith për mbytjen e zhapinit, i cili është një zvarranik i dëmshëm për njeriun. Sipas profetit Muhamed, kush e mbyt zhapinin me të parën ka shpërblim 100 sevape e kështu me radhë.
Por ajo që ndodhi së fundi në Australi, me zjarret e mëdha u bë e ditur se shkaktar i përhapjes së zjarrit janë sa shpezë dhe zvarranik, të cilët për të pasur mundësi për të ngrënë ushqimin e tyre hudhin zjarrë nëpër zgavrat apo gropat për ti detyruar ato të dalin e këto pastaj ti hajnë.
Kur ajo zonë u dogj, procesi u përsërit diku tjetër…”, citohet të ketë thënë Waipuldanya. Gjetjet përcaktuan se zogjtë në fakt po përhapnin zjarrin me qëllim, diçka që konfirmoi Gosford. “Ka të bëjë me ushqimin, sepse nga këto kullota dalin zogj të vegjël, hardhucë, insekte, gjithçka që ikën përpara zjarrit”, ka thënë ai.

E pas gjithë kësaj ka reaguar hoxha Muharrem Ismaili i cili ka treguar atë çfarë ka ndodh dhe se ishte shumë i lënduar atë kohë kur e kishin tallur dhe ofenduar për shkak të një hadithi që e kishte cituar e për të cilin iu bë gjyqi, ndërsa sot bota shkencore po tregon se këto zvarranik dhe kafshë të tjera janë të dëmshëm e patjetër duhet të vriten, në mënyrë që mos të rrezikohet jeta njerëzore

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page