Siberi dhe Alaskë fsheh mbetjet e mumifikuara të shumë llojeve të kafshëve të mëdha dhe të vogla të epokës së akullit.
Këtu është një listë e 17 mumieve të ngrira që na tregojnë se si jetuan dhe dukeshin këto kafshë gjatë Epokës së Akullit
1- Bizoni i stepës i njohur si Foshnja Blu … Karkasë 36,000 vjeçare
2- Këlyshi i luanit të shpellës (Boris, mashkull) … trup i pajetë 50,000 vjeç
3- Këlyshi i luanit të shpellës (Sparta, femër)… Kufoma 26,000 vjeçare
4- Sasha, rinoceronti i leshtë… Kufoma 10,000 vjeçare
5- Mamuti Yuka … kufoma 39,000 vjeçare
6- Ariu i shpellës … Kufoma 39 000 vjeçare
7- Rinoceronti i Leshtë Kolyma …Krupi i pajetë 39,000 vjeçar
8- Bizoni Yukagir … kufoma 9300 vjeçare
9- Mëz i kalit siberian … Kufomë 40 000 vjeçare
10- Mamuth Sopkarga (Zhenya Mammoth) …. Kufomë 48 000 vjeçare
11- Këlysh Ujku i Epokës së Akullnajave … Kufoma 50,000 vjeçare
12- Rinoceronti i leshtë Abyysky… Kufoma 20,000 vjeçare
13- Mamuthi Yukagir … Kufoma 22,500 vjeçare
14- Lyuba The Woolly Mammoth … kufoma 41,800 vjeçare
15- Dogor Ice Age Canid … 18,000* kufoma të vjetra
16- Këlysh i Pleistocenit … Karkasë 12,400 vjeçare
17- Sakha Mammoth … Karkasë 10,000 vjeçare

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page