198 fëmijë humbën jetën në sulmet e Rusisë në Ukrainë.
Ndërsa lufta Rusi-Ukrainë vazhdon, viktimat civile po rriten. Në një deklaratë të bërë nga shërbimi për shtyp i Prokurorisë së Përgjithshme të Ukrainës, “Më shumë se 553 fëmijë u prekën nga sulmet e Rusisë. Gjithashtu, 198 fëmijë humbën jetën dhe 355 fëmijë u plagosën.

Duke vënë në dukje se shifra e fundit e shpallur nuk është të dhëna të përditësuara, autoritetet thanë se puna në zonat e çliruara vazhdon.

Autoritetet thanë se 117 në rajonin Donetsk, 105 në rajonin e Kievit, 81 në Kharkov, 54 në Chernihiv, 40 në Mikolayiv, 38 në Kherson, 36 në Luhansk, 23 në rajonin Zaporizhia, 16 në kryeqytetin Kiev, 16 në rajonin Sumi dhe Zhitomir njoftuan. se 15 fëmijë në rajon u prekën nga sulmet ruse.

Gjithashtu u tha se 1,18 institucione arsimore u dëmtuan në sulmet e Rusisë në Ukrainë, dhe 95 prej tyre u shkatërruan plotësisht.

Dy fëmijë të moshës 9 dhe 11 vjeç janë vrarë në sulmin rus dje në fshatin Oleksandrivka në rajonin e Kharkovit.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.