TAKIMI ME FARAONIN
Në Ditën e Gjykimit do të ketë njerëz, të cilët do të reshtohen me Faraonin dhe tre njerëz më të këqinj që ka patur toka. Kush do të takohet me Faraonin dhe tre të tjerët? Ata do të jenë njerëz, të cilët kishin lërë qëllimisht ndonjë namaz pa e folur fare, sipas një transmetimi profetik (hadithi). Atë ditë, të gjithë njerëzit gjunjëzohen në tokë, duke zbuluar mëkatet e secilit ose të secilës dhe në bazë të kësaj vendos Krijuesi i tyre nëse ai ose ajo duhet të ngjitet në parajsë apo të zbritet në liqenin e zjarrit dhe squfurit. Çfarëdo që njeriu imagjinon nuk mund të ndryshojë natyrën e punës së Zotit sepse duhet të jetë veçanërisht madhështor gjatë shërbesës së Tij, dhe ata që gjykohen duhet të qajnë dhe të kërkojnë mëshirë në gjunjë se nuk mund të përulën më me ballë në tokë nga kurizi i tyre i shtangur. Skena të tilla sigurisht që do të ishin spektakolare dhe më magjepsëse ku të gjithë e imagjinojnë veprën e gjykimit të Zotit si të mbinatyrshme. Allahu e di më së miri!
Mukbil Shabani ✍

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page