Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem) ka thënë: “Askush që hyn në xhenet nuk i pëlqen të kthehet në botë edhe nëse ka gjithçka në tokë, përveç një muxhahidi që dëshiron të kthehet në dynja që të bjerë dhjetë herë dëshmor për shkak të dinjitetit. ai merr (nga Allahu).”
Ndonëse në raste dhe rrethana normale trupat e pajetë në varr dekompozohen dhe shpërbëhen, megjithatë ka prova që trupat e pajetë të martirëve, profetëve dhe shenjtorëve janë gjetur të paprekur kur varret e tyre janë gërmuar.

Spektakli më i mrekullueshëm u pa tani nga turma e madhe që ishte mbledhur për të parë këtë ngjarje të madhe. Të dy trupat e shenjtë të këtyre shokëve të vërtetë të Profetit të Shenjtë (savs) ishin të freskëta dhe të paprekura, ndërsa sytë e tyre të hapur nxirrnin dritë të tillë hyjnore saqë sytë e spektatorit ishin të verbuar. Për më tepër, arkivoli, rrobat, kaffani i tyre ishin gjithashtu të paprekura dhe në shikim të parë dukej sikur këta heronj të Islamit ishin gjallë. Të dy trupat më pas u morën dhe u varrosën përsëri pranë varrit të një heroi tjetër të madh të Islamit, Salman-e-Farsi, në Parkun Salman, i cili është 30 milje nga Bagdadi. Kjo mrekulli mahniti shkencëtarët, filozofët dhe mjekët. Ata ishin të gjithë të hutuar dhe të magjepsur për të dëshmuar këtë mrekulli të madhe…. ALLAHU edin me se miri..

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page