Dhjetëra mijëra eshtra, si kafshë ashtu edhe njerëz, u gjetën duke mbuluar dyshemenë e një tubi llave të tharë në Arabinë Saudite veriperëndimore, për të cilën ekspertët thonë se ishte një vend festimi hienash për mijëra vjet.
Arkeologët gjetën grumbullin masiv të eshtrave gjatë eksplorimit të tubit të llavës së Umm Jirsan, i cili ka qenë radiokarboni i datuar në disa epoka që përfshin mbi 7000 vjet.
Ekipi sugjeron që hienat me vija janë prapa shtratit të kockave që përbëhet nga 40 lloje të ndryshme, dhe përfshin kuaj, gomarë, deve, dhi, gazela dhe madje edhe njerëz.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page