Kompania turke për projektimin dhe prodhimin e dronëve ushtarakë Tusas, është duke punuar në një projekt të një avioni supersonik, Sipas Tusas, është duke punuar në një projekt të një avioni supersonik, sipas zëvendësmenaxherit të përgjithshëm të kompanisë Yomer Yildiz Yomer Yildiz. ky do të jetë një mjet ajror pa pilot [UAV], i cili në varësi të misionit, mund të shndërrohet në një dron kamikaze supersonik ose në një avion joshjeje supersonike, [objektiv i rremë radar]. Yildiz pretendon se, pas rritjes së shpejtësisë së dronit në supersonik, operatori mund të vendosë se si ta përdorë atë.
Nëse Simsek është i ngarkuar me eksploziv, droni bëhet një kamikaz i aftë për të shkatërruar një objektiv sapo të synohet, nga ana tjetër, me këtë shpejtësi, Simsek mund të duket si një luftëtar ose një avion i rremë në radar. Nëse vendosni një pajisje tjetër në Simsek, Simsek mund të duket si një F-4, një F-16 ose ndoshta një F-35, ne i quajmë këto lloj avionësh aeroplanë të rremë. Sipas zëvendësmenaxherit të përgjithshëm të kompanisë, operatori UAV nuk duhet të presë të godasë objektiva shumë të mëdhenj . Megjithatë, gjasat që Simsek të kryejë detyra kritike në momente kritike janë të mëdha. Ismael Demir tha se një pajisje e tillë ajrore do të kishte një rreze prej 200 km të ngarkuar me 5 kg eksploziv.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page