Ai tha se e kupton shqetësimin e qytetarëve por që Qeveria nuk vendos çmime.

“E kuptoj shqetësimin edhe pse kjo gjë nuk është shkaktuar nga ne por na prek edhe neve. Kur para 13 ditëve iu bashkuam botës për t’i vënë sanksione Rusisë, kundër një agresori atëherë dhe kjo na prek edhe ne dhe çmimet e produkteve pasi ne jemi drejtpërdrejt të varur nga eksporti i energjisë elektrike dhe të tjera. Krizat na prekin të gjithëve por jo të gjithëve njësoj”, tha kryeministri.

Sipas tij, në këtë situatë duhet bërë përpjekje që të ndalet manipulimi në emër të krizës.

“Çmimet nuk i vendos Qeveria e aq më pak unë. Ajo që mund të kontrollojmë e do të ndalojmë është manipulimi në emër të krizës prandaj do të rritet kontrolli dhe mbikëqyrja”, tha ai gjatë mbledhjes së Qeverisë.

Madje sipas Kurtit, kjo është “kostoja që duhet paguar për mbrojtjen e lirisë”, duke iu referuar sanksioneve të Perëndimit ndaj Rusisë./Lajmi.net/

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page