Luti i bëri të qartë popullit të tij të vërtetën, por ata nuk i kushtuan vëmendje paralajmërimeve të njëpasnjëshme dhe vazhduan ta kundërshtonin e mohonin ndëshkimin, për të cilin u fliste profeti i tyre.

(Kujto) dhe Lutin, kur i tha popullit të tij: “Ju bëni një gjynah, të cilin askush para jush nuk e ka bërë në gjithë botën. Ju kryeni marrëdhënie me burrat, grabitni udhëtarët dhe kryeni punë të ndyra në vendtakimet tuaja?!” Por populli i tij nuk dha përgjigje tjetër veç tha: “Sille ndëshkimin e Allahut mbi ne, nëse thua të vërtetën.” (El-Ankebut: 28-29)

Duke marrë përgjigjen e mësipërme nga populli i tij, Luti i kërkoi ndihmë Allahut.

Ai tha: “Zoti im! Më ndihmo që të triumfoj mbi popullin shkatërrimtar.”(El-Ankebut: 30)

“Zoti im! Më shpëto mua dhe familjen time nga çka bëjnë ata.”(Esh-Shu’ara: 169)

Pas lutjes së Lutit, Allahu dërgoi dy engjëj në formën e dy djemve të rinj. Në fillim ata vizituan Ibrahimin dhe i dhanë lajmin e mirë se gruaja e tij do të lindte një fëmijë. Pastaj dy të dërguarit i shpjeguan qëllimin e ardhjes së tyre: populli i pacipë i Lutit do të shkatërrohej.

Ibrahimi u tha: “Cili është qëllimi i ardhjes suaj, o ju të dërguar?” Ata i thanë: “Ne jemi dërguar te një popull mëkatar. Që të lëshojmë mbi ta gurë balte të pjekur të caktuar nga Zoti yt për ata që kalojnë kufijtë.” (Edh-Dharijat: 31 – 34)

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.