Adhuruesit palestinezë falin namazin e Kurban Bajramit në kompleksin e Xhamisë al-Aksa në qytetin e vjetër të Jerusalemit, në ditën e parë të festës së festuar nga myslimanët në mbarë botën. Al-Adha, ose “Festa e Sakrificës”, shënon fundin e pelegrinazhit vjetor ose Haxhit në qytetin e shenjtë saudit të Mekës dhe festohet në kujtim të gatishmërisë së Abrahamit për të sakrifikuar djalin e tij për Zotin.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.