Metoda ndryshonte sipas lokalitetit gjeografik, materialeve të disponueshme dhe terrenit, por plani ose ideali në të cilin synonte inxhinieri ishte gjithmonë i njëjtë. Shtrati i rrugës ishte shtruar. Rruga është ndërtuar duke mbushur hendekun. Kjo u bë duke shtruar shkëmbin mbi gurë të tjerë. Në hendek u hodhën sasi të mëdha rrënojash, zhavorri dhe guri, çfarëdo mbushjeje që kishte. Ndonjëherë vendosej një shtresë rëre, nëse mund të gjendej. Kur arrinte deri në 1 yd (1 m) ose më shumë nga sipërfaqja, mbulohej me zhavorr dhe gërvishtej, një proces i quajtur pavire ose pavimentare. video me posht

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.