Të premten, më 18 mars, Turqia organizoi ceremoninë e vënies në punë të urës së varur “Çanakala-1915” që bashkon dy anët e Dardaneleve.

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) mori pjesë në ceremoninë e hapjes së urës së varur, kushtuar 107-vjetorit të fitores historike në Betejën e Çanakalasë.

Në fjalën e tij udhëheqësi turk vuri në dukje se ura mbi Dardanele është ura më e gjatë në botë për “hapësirën qendrore më të gjatë” që ka; ajo është një tjetër simbol i zhvillimit dhe fuqisë së Turqisë.

Erdoan kujtoi se megaprojekti i ndërtimit u zbatua në një kohë rekord, 4 vjet.
iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KAiG-34GMcw” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen>

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.