Kina është importuesi i dytë i armëve nga Rusia dhe ka lidhur dhjetëra marrëveshje ushtarake gjatë dekadave të fundit.Marrëveshjet më të spikatura përfshinin luftëtarët interceptorë Sukhoi-27, sipas të cilave Kina mori një licencë nga Rusia për të prodhuar dyqind avionë luftarakë. ky lloj Bashkëpunimi ushtarak midis Rusisë dhe Kinës është zgjeruar duke përfshirë transferimin e teknologjisë Ushtria e ndjeshme dhe ngritja e manovrave tokësore, detare dhe ajrore në baza vjetore, veçanërisht në Oqeanin Paqësor dhe ate Indian, Detin Arabik dhe Mesdheun.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.