Ukraina ka akuzuar forcat ruse për përdorimin e bombave me fosfor të bardhë në rajonin lindor të Luhanskut. Por çfarë janë bombat me fosfor të bardhë?
Rreziqet e fosforit të bardhë për civilët:Sipas një raporti mjekësor të përgatitur gjatë luftimeve nga ministria e shëndetësisë, “fosfori i bardhë mund të shkaktojë lëndime serioze dhe vdekje kur bie në kontakt me lëkurën, thithet ose gëlltitet.” Raporti thotë se djegiet në më pak se 10 për qind të trupit mund të jenë fatale për shkak të dëmtimit të mëlçisë, veshkave dhe zemrës.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page