Ju ndoshta keni mësuar për piramidat egjiptiane në shkollën fillore apo diçka tjetër. Edhe nëse nuk shkon në shkollë, keni degjuar ne televizione Është e pashmangshme që do të hasni disa informacione në program ose në libër. Kjo për shkak se ata janë të famshëm ne te gjith boten
Ndërtesat janë të vështira për t’u shmangur. Piramida e Madhe e Gizës, piramida më e lartë në Egjipt, dikur ishte 146,000 metra e lartë, megjithatë, që atëherë është gërryer në 137 mijë metra për shkak të vandalizmit. Që ta imagjinoni më mirë, më lejoni t’ju them: Lartësia e një ndërtese mesatare trekatëshe është 14 m e lartë. Nëse llogaritjet tona janë të sakta atëherë kjo piramidë ka 32 kate duhet të jetë lartësia e një ndërtese. Pra, kush është përgjegjës për ndërtimin e këtyre piramidave tmerrësisht të larta dhe misterioze?
Në videon e sotme do t’ju tregojmë se kush i ndërtoi piramidat.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page