Gjatë disa dimrave, temperaturat në Jerusalem bien nën pikën e ngrirjes. Kur kjo ndodh, qyteti goditet nga stuhi të mëdha dëbore dhe akumulimi i borës në qytet arrin disa centimetra. Për shembull, në janar dhe shkurt 1950, reshjet e dendura të borës goditën Jerusalemin për disa ditë dhe bora u grumbullua në thellësi 39,37 inç (1000 milimetra). Rasti i fundit i reshjeve të mëdha të borës në Jerusalem ndodhi më 13 dhjetor 2013, kur në qytet ranë deri në 700 milimetra borë.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You cannot copy content of this page