USHTRIA TURKE DEDEKTON ME GUR..!
A thua realizohet hadisi profetik se “Edhe guri edhe druri do flasin ne kohen e Ahir Zamanit”…!
Sot Ushtria Turke beri me dije se pas disa vite testimi te suksesshem arriti te prodhoj Ar-Ge Gur kompozit me tru artificial dhe inteligjente “MAMTAŞ” me dukje natyrale i cili nuk kapet nga radaret dhe senzoret derisa vet vepron i pavarur deri ne 10 vite duke dalluar njeriun nga kafsha dhe me precizitet te larte dergon informata ne bazen ushtarake me largesi prej 20 kilometre.
Keto gurez me dukje natyrale do te perdoren per vrojtime te kufijve dhe vendeve strategjike nga nderhyrjet e ushtrise armike ne vende te ndryshme te cilet do eliminohen nga mjetet speciale vrojtuese dhe armeve qelluese ne terren. Keto gurez kane 15 gram senzor te zhvilluar te te menduarit me vite qendrueshmerie ne pritje te armikut ne pusi.
Pas kesaj suksessi industria e mbrojtjes turke i ka hyre punes te zhvilloj gjeneraten e dyte te avansuar te kesaj arme te sofistikuar per qellime me te medhaja ushtarake gjate operacioneve te saja.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.