Industria e Hapësirës Ajrore Turke dorëzoi Helikopterin Taktik të Zbulimit dhe Sulmit T129 në Drejtorinë e Përgjithshme të Sigurisë dhe ekspozoi për herë të parë helikopterin me energji elektrike T629.

Helikopteri sulmues T629, i cili ka qenë në zhvillim e sipër nga Industria Turke e Aviacionit dhe Hapësirës (TAI), u ekspozua gjatë një ceremonie në të cilën Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë e Turqisë mori gjithashtu helikopterin e saj të parë Taktik të Zbulimit dhe Sulmit T129 (ATAK).
Një tjetër i planifikuar për t’u ngritur në 2023 është aeroplani luftarak kombëtar TF-X. Ai është vendosur të kombinojë më të mirën e një luftani të epërsisë ajrore stealth me aftësi shtesë sulmi në tokë dhe një grup mbresëlënës sensorësh, radar të fundit, kontroll të rrjetit të dronëve dhe kapacitet raketash hipersonike.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.