Nese devja ngordh nuk duhet te preket pasi ajo mund te shpërthej!, devetë janë kafshë të urta që janë mjaft miqësore me njerëzit dhe janë kafshë shtëpiake vërtet të mira. Ata gjithashtu mund të mbajnë lehtësisht dyqind paund shtesë dhe mund të ecin rreth njëzet milje në ditë përmes klimës së ashpër të shkretëtirës. Ata ishin kryesisht aktivë në Amerikën e Veriut rreth dhjetë milionë vjet më parë, por aftësitë e tyre të dobishme i lejuan ata të migronin dhe të përhapeshin në të gjithë globin. Në kohët e lashta, tregtarët i merrnin devetë nëpër rrugët tregtare të shkretëtirës, ​​duke shitur mallra të ndryshme në çdo cep të botës, duke bërë që mallrat të rrjedhin më shpejt dhe duke lidhur qytetërime dhe kultura të ndryshme me njëra-tjetrën. Dhe në botën e sotme, ata janë bërë një partner i mirë për njerëzit që duan të sfidojnë veten dhe të shkojnë në aventura.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.